Toon alle

Vloerverwarming VS Centrale verwarming


25-09-2018

Meer en meer bouwers en verbouwers verkiezen vloerverwarming boven de traditionele centrale verwarming. En begrijpelijk. Je bent immers niet alleen verlost van die radiatoren doorheen je huis, maar vloerverwarming zorgt er ook voor dat je zo’n 20% minder energie gaat verbruiken. Als je die vloerverwarming dan ook gewoon zelf kan plaatsen, dan wordt het kostenplaatje helemaal aantrekkelijk!


Vloerverwarming heeft heel wat voordelen ten opzichte van de klassiekere centrale verwarming. Zo ben je verlost van radiotoren. Dit zorgt er voor dat je meer kan gaan spelen met je interieur. Je kunt immers je muurruimte optimaal gaan benutten.


Heb je last van allergieën? Dan maak je met vloerverwarming ook een goede keuze. Stof wordt immers veel minder snel verspreidt, aangezien vloerverwarming niet met convectiewarmte werkt, maar met stralingswarmte. Er wordt gewoon minder lucht verplaatst in je huis en dus ook minder stof.


Maar ook van je energiefactuur zal je blij worden met vloerverwarming. Gemiddeld bespaar je zo’n 20% op de energiefactuur. Dit omdat je perfect een aangename warmte kunt creëren in huis, met lagere warmtetemperaturen. Je moet er echter wel aan denken om op tijd je verwarming aan te zetten. Het grootste nadeel aan vloerverwarming is immers de trage opwarmtijd. Gelukkig is dit ook op te lossen met een slimme thermostaat.


Daarnaast is vloerverwarming heel makkelijk zelf te leggen. Met de juiste ondersteuning, kun je zo ook een flinke duit besparen. Let wel, vloerverwarming kun je niet altijd en overal gaan gebruiken. Bij renovatieprojecten bekijk je best even met je expert wat kan en wat niet. Ook niet alle types vloerbekleding zijn aan te raden bij vloerverwarming. Denk maar aan laminaat of parket. Dus zorg zeker dat je jouw project eerst even bespreekt met een professional. Daar kan DiSi je zeker en vast bij helpen. Onze DiSi-experten weten met hun ervaring precies wat kan en wat niet. 


Wil jij even kijken of je voor jouw bouw- of renovatieproject beter kiest voor vloerverwarming of voor centrale verwarming? Laat ons gerust iets weten!