Toon alle

Twee linkerhanden en toch zelf je elektriciteit leggen? Dieter vertelt hoe hij het deed.


29-10-2018

“Zelf ben ik niet zo’n handige Harry. Ik heb accountancy gestudeerd en werk als boekhouder bij een bedrijf in het Brugse. Je mag gerust zeggen dat ik twee linkerhanden heb." lacht Dieter.  "Mijn vriendin Lore en ik zijn al een tijdje samen en ook al hebben wij beiden superleuke ouders, we wilden toch werk maken van onze eigen stek. Een plaatsje waar voor onszelf, waar we geen verantwoording moesten afleggen. Je snapt dat wel” knipoogt Dieter.   


“We zijn dan begin vorig jaar de zoektocht gestart naar een betaalbare, instapklare woning. Ik weet niet of je de laatste tijd nog eens hebt gekeken op Immoweb? Maar betaalbare, instapklare woning in regio Brugge, die bestaan amper.” vertelt Dieter. “En als ze al bestaan, dan zijn ze in no-time verkocht.”


De zoektocht van Dieter en Lore verliep dan ook erg moeizaam. De vader van Lore is echter wel een handige Harry en had al een paar keer geopperd om te kiezen voor een woning ‘met wat werk aan’. Hij zou met veel plezier zijn handen uit de mouwen steken om het af te maken.


“Hoe langer onze zoektocht duurde, hoe meer het idee van een te renoveren woning ons wel aansprak. Enkele maanden later vielen we op onze huidige woning. Er was inderdaad wel werk aan, maar er was heel wat potentieel en het lag op een toplocatie. De papa van Lore overtuigde ons dat het een goede koop was en dat hij zou gaan meehelpen bij de opknapwerken. En enkele maanden later waren wij de trotse eigenaars van onze eigen woning.” vertelt Dieter.


“Helaas werd de Lore’s vader net in die periode ook heel erg ziek. Door zijn ziekte kon hij niet mee helpen en dat zou wel nog een tijdje zo blijven. Lore’s vader voelde zich heel schuldig – ook al was het zijn schuld niet – en wij zaten met de handen in het haar. Want centen op overschot om alles door aannemers te laten doen, die hadden we natuurlijk ook niet.”


Via via kwam Dieter in contact met Thomas, zaakvoerder van DiSi-Technics, die zelfbouwpakketten aanbiedt in elektriciteit, sanitair, verwarming en ventilatie. “Thomas was een geschenk uit de hemel.” lacht Dieter. “Hij heeft ons ondersteund van begin tot einde en dat voor een fractie van de prijs van een aannemer. Ook tijdens de installatie kon ik hem bellen voor advies of als ik één of andere tool niet in huis had. Wij hebben zowel voor onze elektriciteit als voor het vernieuwen van onze badkamer beroep gedaan op DiSi en zijn supertevreden.” vertelt Dieter.


“Het was echt een fijne samenwerking met Dieter en Lore.” Vertelt Thomas van DiSi-Technics. “We hebben ze inderdaad kunnen ondersteunen bij het doorhakken van enkele knopen. Daar zijn we ook voor. We zijn geen bedrijf die gewoon het zelfbouwpakket afzet en dan de klant het laat uitzoeken. Naast een super uitgekiend plan met te nemen stappen, staan we altijd telefonisch paraat om advies te geven tijdens de plaatsing. Maar ook nadien uiteraard.” vertelt Thomas.


“Ja, wij zijn uitermate tevreden over de service. Ik zou DiSi aan iedereen aanraden. Alleen jammer dat ze geen zelfbouwpakket hebben om zelf je tegels te plaatsen.” lacht Dieter nog.