Nieuws


29 Oct 2018

Twee linkerhanden en toch zelf je elektriciteit leggen? Dieter vertelt hoe hij het deed.

“Zelf ben ik niet zo’n handige Harry. Ik heb accountancy gestudeerd en werk als boekhouder bij een bedrijf in het Brugse. Je mag gerust zeggen dat ik twee linkerhanden heb." lacht Dieter. "Mijn vriendin Lore en ik zijn al een tijdje samen en ook al hebben wij beiden superleuke ouders, we wilden toch werk maken van onze eigen stek. Een plaatsje waar voor onszelf, waar we geen verantwoording moesten afleggen. Je snapt dat wel” knipoogt Dieter.   

25 Sep 2018

Vloerverwarming VS Centrale verwarming

Meer en meer bouwers en verbouwers verkiezen vloerverwarming boven de traditionele centrale verwarming. En begrijpelijk. Je bent immers niet alleen verlost van die radiatoren doorheen je huis, maar vloerverwarming zorgt er ook voor dat je zo’n 20% minder energie gaat verbruiken. Als je die vloerverwarming dan ook gewoon zelf kan plaatsen, dan wordt het kostenplaatje helemaal aantrekkelijk! 

23 Aug 2018

Waarvoor kun je regenwater allemaal gebruiken?

Regenwaterrecuperatie kent alleen maar voordelen. Het hergebruiken van hemelwater is een winstgevende zaak, aangezien de prijzen van stadswater blijven stijgen. Bovendien bevat regenwater geen kalk, wat ten goede komt aan de levensduur van uw verschillende huishoudtoestellen. Maar waarvoor gebruik je nu best regenwater en waarvoor kies je toch beter voor leidingwater? 

23 Aug 2018

Is regenwaterrecuperatie nu eigenlijk verplicht? En kun je er subsidies voor krijgen?

Hoe zit het nu precies met die wetgeving rond regenwaterrecuperatie? Is het verplicht? En kun je er subsidies voor krijgen? We zochten het even uit. 

23 Aug 2018

Waarom zou ik een waterontharder plaatsen?

Wat is dat nu precies een waterontharder? En wat zijn de voordelen er van? Wij zetten het even op een rijtje voor je...

16 Aug 2018

Waarom we tot bij jou op de werf komen.

Er zijn wel een aantal bedrijven die zelfbouwpakketten op maat aanbieden aan bouw- en verbouwers. Hoe maak je nu precies de juiste keuze? Het is niet altijd evident om het kaf van het koren te scheiden. Waarom kies je dan niet gewoon het bedrijf dat jou – de klant – centraal zet? Het bedrijf dat luistert naar jouw noden, zich afstemt op jouw situatie en meedenkt met jou. Ik hoor je denken: ‘Doen ze dat niet allemaal?’ Ja, waarschijnlijk wel, maar bij DiSi-Technics gaan we nog een stapje verder…

05 Aug 2018

Hoe maak ik mijn zonnepanelen schoon?

Ok! Onze zonnepanelen staan er en zorgen voor een daling van onze energiefactuur. Maar hoe hou je ze nu schoon? Het is immers van groot belang dat ze optimaal blijven renderen. 

30 Jul 2018

Moet mijn sanitaire installatie gekeurd worden?

Ja, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Een reglementaire sanitaire installatie is cruciaal voor de kwaliteit van het drinkwater tot aan de kraan. 

17 Jul 2018

5 tips die er voor zorgen dat je verbouwingen binnen budget blijven!

Het is iets typisch Vlaams… die baksteen in de maag. We willen allemaal ons eigen droomhuis, onze eigen plek… maar die komt met een prijskaartje. En daar wringt het schoentje meestal. Want… is het nu net niet díe tegel die jij graag ziet, die ook de duurste is :-). We weten hoe het gaat... Daarom even 5 tips om er voor te zorgen dat er wat centen overblijven voor die leuke designstoelen die je hebt gezien :-).


26 Jun 2018

Een heerlijk frisse woning met de juiste ventilatie

Isoleren. Het blijft een trend, het is goed voor het milieu en het is ook van groot belang voor de energievriendelijkheid van je woning. Maar dat betekent ook dat je de nodige aandacht moet spenderen aan een goed ventilatiesysteem.


28 May 2018

Zelfbouwpakketten voor sanitaire installaties

Wist je dat de helft van de Vlamingen zijn sanitair gedeeltelijk of helemaal zelf plaatst?  Het is relatief gemakkelijk om zelf de installatie van je toilet, lavabo of douche in handen te nemen. Mits goede begeleiding uiteraard. Daar zit juist het succesformule van DiSi-Technics. Knappe zelfbouwpakketten om het wonen kwaliteitsvol, betaalbaar en bereikbaar voor iedereen te maken.

17 May 2018

Kan je zelf een warmtepomp plaatsen?

Het plaatsen van een warmtepomp is perfect mogelijk met de juiste begeleiding. Maar, het kiezen van de juiste warmtepomp is niet eenvoudig en net daarom biedt DiSi u daar de nodige ondersteuning bij. Er is altijd een warmtepomp die perfect bij uw woning past! Dankzij ons gebruiksvriendelijk installatiepakket plaats je eenvoudig zelf uw warmtepomp installatie.

25 Apr 2018

Slimme zelfbouwers plaatsen zelf hun zonnepanelen

Bij DiSi-Technics helpen we je om je elektriciteitsfactuur te doen dalen tot het absolute minimum. Hoe? Door te kiezen voor groene energie. Je bespaart niet alleen budget maar je bent ook onafhankelijk van energieleveranciers en de stijgende energieprijzen. Het mooie is dat je met DiSi-Technics ook nog eens zelf je zonnepanelen kan plaatsen. Zo bespaar je eveneens heel wat installatiekosten. Benieuwd?

09 Apr 2018

Leg je elektriciteit zelf met een zelfbouwpakket van DiSi

Bouwen of verbouwen is niet bepaald goedkoop. Door uw elektrische installatie zelf te plaatsen spaart u heel wat geld uit. Met DiSi-ELEC stellen we een zelfbouwpakket samen op maat van uw woning, budget en verwachtingen. U legt zelf eenvoudig alle kabels en sluit deze aan in uw voorbekabelde plug & play zekeringkast. 

15 Mar 2018

Zelfbouw, slimme zelfbouwers kiezen steeds meer voor zelfbouwpakketten

Zelfbouwpakketten kennen meer dan ooit een groeiend succes dankzij het toenemend aantal doe-het-zelvers. Een nieuwe woning bouwen of een bestaande woning renoveren wordt immers steeds duurder. Net daarom kiezen steeds meer jonge mensen om de werken geheel of gedeeltelijk zelf uit te voeren.

02 Mar 2018

Hoe kies ik een Smart Home systeem dat zijn geld waard is?

Nog aan het twijfelen of je woonautomatisering zou installeren in je nieuwbouwwoning of renovatie project? Ontdek zelf met welke factoren je moet rekening houden en waarom woonautomatisering al dan niet geschikt is in jouw woning.