Zelfbouw

Samen met DiSi doe je het zelf!

Kies je voor Ventilatiesysteem type D,  dan kies je voor een uitermate energievriendelijk ventilatiesysteem. Met DiSi bespaar je bovendien op de installatie. 

Bouwen & Besparen? Het kan met DiSi!

DiSi-Vent: Ventilatiesysteem type D

DiSi-Vent

Kies je voor Ventilatiesysteem type D, dan kies je voor een uitermate energievriendelijk ventilatiesysteem. Zowel de aan- als de afvoer van de lucht gebeurt mechanischvia een centrale ventilatie-unit  met warmterecuperatie, wat leidt tot een optimaal comfort binnenshuis.


Met het advies van DiSi kun je in no-time van start met de installatie van uw ventilatiesysteem. Heb je technische vragen tijdens de werken? DiSi beantwoordt al jouw vragen.

Wanneer kiezen voor ventilatiesysteem type D?

De luchtkwaliteit bij ventilatiesysteem D is steeds optimaal, aangezien het hierbij gaat om een compleet gecontroleerde ventilatie. Het is dan ook erg geschikt voor mensen met allergie├źn, omdat de vochtige en vervuilde lucht onmiddellijk afgevoerd wordt en de toegevoerde lucht gefilterd wordt. Uiteraard spreken we hier wel in het geval van een goed onderhoud van het ventilatiesysteem.

Heeft ventilatiesysteem type D ook nadelen?

Bij slecht geïsoleerde huizen of gebouwen met onvoldoende luchtdichtheid kan de rendabiliteit van het ventilatiesysteem type D niet optimaal benut worden. Vandaar dat ventilatiesysteem type D niet altijd aangeraden wordt bij renovaties. Hou er ook rekening mee dat ventilatiesysteem type D meer onderhoud vraagt. De toegevoerde lucht wordt gefilterd, deze dienen om de 6 maanden gereinigd te worden.

Is ventilatiesysteem type D energiezuinig?

Met ventilatiesysteem type D heb je de mogelijkheid om te werken met warmterecuperatie. Hierdoor is het systeem met warmteterugwinning een stuk energiezuiniger dan systeem C.